Beo_Project::Instarchitect#Belgrade Dragan Strunjas, Izložba_16|23.6.2017, 19:00

Beo_Project ima čast da Vas obavesti o samostalnoj izložbi arhitekte Dragana Strunjaša.
 

>Izložba Instarchitect# Belgrade
Kada: 16-23 jun svakim danom od 16-20h, otvaranje u petak 16. juna 2017. u 19h

Gde: Magacin u Kraljevica Marka
Kraljevića Marka 4, Savamala-Beograd
 
Instarchitect#Belgrade je digitalna instalacija sačinjena od fotografija koje na performativan način ispituju arhitekturu i umetnost u kontekstu savremenog društva kroz prikaz Beograda. Izložba je reakcija na “instagram doživljaj grada” i postavlja pitanje umetničkog koncepta i umetničkog dela; kada se “konceptualni” profili sagledaju kao izložbe, oni imaju nebrojeno veći broj pregleda, poseta, reakcija publike. Fotografije govore o Beogradu, kulturno-istorijskim spomenicima, arhitekturi i arhitekti. Ispituju odnose izmedju ljudi i arhitektonskih objekata ; o kome u stvari govore fotografije? Umetnik grad dožvljava kao živo biće. Arhitektura je često predmet divljenja i “portreti” arhitektonskih objekata su vrlo često zvezde fotografija na društvenim mrežama. Čak i ako zgrade doživimo kao ljude, postavlja se pitanje ko su veće zvezde na fotografijama kada slike stvarnih lica uvek dobijaju mnogo više reakcija? Kustos izložbe je Zara Audielo.

“Crossroads” je performans koji ispituje odnose između pojedinaca i masa u urbanom okruženju i kako arhitektura i urbanizam definišu kretanje i ponašanje ljudi. Performans ispituje šta je sa onima koji se ne povinuju masi. Izveden je uživo u okviru 4. Online Performance Art Festivala.
 
 
Dragan Strunjaš je arhitekta iz Beograda. Njegov fokus je na savremenim problemima gradova i društva, njihovoj interakciji i vizuelnom istraživanju interpretacija i prezentacije arhitekture, u odnosu sa čovekom, grad posmatra kao živo biće. Učestvovao je na izložbama i festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Nemačkoj, Italiji. (http:// draganstrunjas.weebly.com/)
Projekat se može pratiti i nakon izložbe na @instaaarchitect
 

 

Advertisements

About ZI

Bloger iz Beograda.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: